ny macro ting
En flue jeg fant, den var ikke lett men det ble jo skarpt til sist

edit: for å unngå flere misforståelser skriver jeg like godt her at dette antageligvis er en ''insectues praebaelys'' eller en nær slektning

se gjerne i i fullskjerm
Utstyr
  • P-25 @ Mamiya 645 AFD
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger1633
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100695} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Haiman A.
Macro på sitt aller beste dette. nydelige farger og helt fantastisk lysbruk. Kompen kunne nok kanskje ha vært en smule annerledes, men totalt sett så er bilde i aller høyeste grad meget godt. Denne type fluer er vanskelig å få øye på. Meget godt sett.

::Haiman::
Trond H.
Utrolig nærme du har kommet her, får lyst å vifte den vekk fra skjermen. Meeget kreativt påfunn dette her, macro slik vi aldri har sett før...

MVH TH
Avsluttet .
Hei!
Kjempefint bilde.
Har lenge lurt på å kjøpe meg et macro-objektiv, tror jeg har bestemt meg for det nå.
Er spot-måling en fordel å bruke på slike bilder for å få en perfekt eksponering?


Mvh Tore Jan
Thor B.
En oransje pixel oppå en annen oransje pixel? Eller er det noe galt her? :P
Siren L.
Genialt!

siren
Ishi K.
Utrolig bra!! Dette er jo det fantastisk skarpt og flotte farger. Og at du klarte i det hele tatt å få tatt bildet av denne fluen, sier jo seg selv hvor mye arbeid du har lagt ned i dette bildet!!

Fabelaktig! Du må sannelig en makrokonge!
Erlend M.
Nei, den så slik ut. insectues praebaelys er oransje og veldig liten
Erlend M.
Min kommentar var til Thor B. som briljerer med sin uvitenhet her. Spotmålingen var forøvrig ikke noe problem, det var heller å spotte den som var vanskelig
Dag A.
Komposisjonen du har valgt er kanskje vel statisk og midtstilt, men perspektivet og dynamikken i den manglende linjeføringen - for ikke å snakke om den upåklagelige skarpheten - veier opp for dette og gjør det til et av de bedre bilder på kritikken på lenge. Uansett godt gjort å fange denne krabaten!
mvh Dag Altin.
Fred S.
..these are a few of my ny macro ting''.... Vel , du er sikkert alt for ung til å ha sett ''Sound of Music'', men fluer forstår du deg på, og jeg registrerer også at du hører til bermen som liker å skryte av macrolinsene sine....
I alle fall en flue etter min smak; må være det en i USA kaller firefly. Litt midstilt, men enkelt, stilrent og vakkert....

vh fred
Ishi K.
FS: neidu, firefly er større og lett å fange, siden det er veldig lett å få øye på dem. Denne karen her krever et godt trent øye. :)
Kai-Wilhelm N.
Flua er ok den... Men hva f... er det den står på???
skukke være lovli..

-k
Erlend B.
Stiller meg i rekken av beundrere. Macronisjen er altfor preget av teknisk perfekte bilder. Godt at noen slår et slag for kunsten innenfor macrosjangeren.
Paul K.
Fine farger, og god bruk av dybdeskarphet. Hvis jeg skulle pirke litt ville jeg ønsket litt mer skarphet på det venstre øyet, men som sagt; det er pirk. Slik det er nå viser det hvor lite dybdeskarphetsplan man har på slike opptak.

For meg ser det ut som om flua enten akkurat har landet, eller er på tur til å lette.
Erlend M.
Jeg skal si deg at den sto ikke stille et øyeblikk Paul, helt til jeg dro av den vingene. Den vrir seg litt, derfor den lille bevegelsesuskarpheten.
Dag A.
Etter at den første entusiasmen min har lagt seg noe, har jeg sett litt på bildet i PhotoShop, og lurer litt på om du ikke har lagt vel mye bånd på deg ved å velge et såpass trangt fargerom som du har gjort? Føler spesielt at det kan være noe å hente i de lyseste mellomtonene om du velger et noe romsligere fargerom i den varme delen av spektret. Men bevares - bildet er bra det!
mvh Dag A.
willy m.
Må jo si meg enig med de fleste kommentarene her..kunst på sitt beste...posituren er skapt for kunstnerisk diskusjon..glimrende..
ps..ville muligens klone vekk den svarte flekken opp til høyre....mvh willy
kine n.
ironi er livet dere :D
Kjartan A.
Jeg synes bildet var fint, men litt for mye jpg artifakser. Kunne du lagret på nytt med bedre oppløsning???
John G.
Bra, Erlend, dette gir ny mening til utrykket less is more...
Liker det kvadratiske formatet. Perfekt til midtstillingen av ..ehh, flua...
John :-)
Kjetil N.
Dette er en ung utgave av ''insectues diesnoctus praebaelae'', også kjent som nattogdagflue. Det var såpass nært at du må vel få godkjent på artsbestemmelsen.

Nattogdagfluer i flukt er særdeles vanskelig å fotografere, og her synes jeg du har kommet nesten i mål. Det er særlig eksponeringen av den mørke underkroppen som er vanskelig å få til, uten at det brenner ut på bena. Her synes jeg du lykkes ganske bra, men man kan ane tendenser til overeksponering på oversiden av bakerste venstre ben. (Se pixelen over den oransje.)

Synes dette er godt som artsportrett, men ikke så mye utover det. Utsnittet og kompen er vel og bra, men det er vel å forvente fra en erfaren makrofotograf som deg. Savner likevel noe som bryter konvensjonene her. Du kunne dessuten øket vanskelighetsgraden ved å rive av bare en av vingene.

Uansett: godt jobba. Det nye makroobjektivet var tydeligvis verdt hver eneste krone :)
Tom N.
Tror det ville gjort seg vel så godt i s/h.
Tore U.
Fabelaktig. Minimalismen er absolutt genial.
Ann F.
Imponerende skarphet og fargegjengivelse, men er utsnittet kanskje litt for trangt?
Mvh Ann
Marit E.
Yes!!! Slik linse vil også jeg skrike meg til.
Men synes godt du kunne ryddet opp og fjernet vingene som du rev av. De er jæ..... irriterende der de ligger og slenger!

vh
Marit
Bjørn J.
Du verden, du har klart det. Jeg ser en svak skygge. Har du brukt blits? Også litt enig med Ann, synes utsnittet er litt for trangt. Alt i alt et storartet komposisjon og fargebruk.
Erlend M.
Tusen takk for alle kommentarene deres, dere vet tydeligvis å verdsette skikkelig makrofotografering. Og en ekstra takk til Kjetil Nordø for sin oppklarende informasjon om denne arten: Insectues Diesnoctus Praebaelae. Vurderer også et noe trangere utsnitt, men det er vel kanskje ikke noe særlig for ''trangsynte'' konservative naturfotografer?
Avsluttet .
har alle kommentert et bide jeg ikke ser? jeg ser en orange flekk på 1 ganger1 mm midt på en sort faen. er jeg trøtt eller hva f?
John-Tore G.
Har sett og sett på dette og jeg er dypt uenig i utsnittet. Tror jeg ville gått for panorama her. Noe av det vakreste jeg har sett fra deg forøvrig;-))
mvh John-Tore
Avsluttet .
Fint.

Bra komp, bra skarphet, bra nærhet og bra balanse! Ikke for midtstilt heller!
Avsluttet .
are you taking a piss? jeg ser INGENTING!
Ole Marius F.
Ekstremt bra!
Helt utrolige detaljer ;)
Lars-Anders M.
Meget bra.
Toini B.
jasså.....elegant bilde;)
Dag T.
Praktfullt!

Og ikke minst nyttig. jeg kan se på dette i fullskjermstørrelse når jeg skal tørke støv av skjermen (må prøve å huske at prikken i midten ikke er på min skjerm), og Aleksander Jacobsens bilde i brudepar-kategorien ''Less is more'' bilde nr. 6751 når jeg skal tørke vekk annet søl. Praktisk!
Ann F.
Dag (og andre med same planer): jeg tror heller dere skal bruke bilde nr. 12393 for å sjekke etter hvite flekker på skjermen.
:-)
steffen o.
Enten så er dette en masse-spøk hvor jeg er en av de som ikke skjønner greia, eller så må jeg få kalibrert skjermen min. Jeg ser en orasje 'flekk' på 2x2 pixler, intet mindre, intet mer...

-s
Ann F.
Slapp av, Steffen, skjermen din er nok bra nok., Men enkelte ganger kan man se utslag av fotografisk sprø-humor. Som her. Jeg synes det er festlig, også de andre to bildene det henvises til i kommentarene er utslag av slik kjærkommen galskap.
Mvh Ann
Avsluttet .
Nydelig linje:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu