vekten av en tanke
swarzes vollschreine bitte
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-25 02:02:39
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1432
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126518} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Haiman A.
Bildet er (som nevnt tidligere) tøft og gir mye av seg. Liker ideen. Kreativiteten står i sprut. Eneste jeg reagerer på er at bøkene er litt vel softe. Ellers utmerket.

::Haiman::
Dag J.
Dette har definitivt ditt stempel. Originalt og flott presentert.
Carsten A.
Originalt, bokstavelig tankevekkende. Jeg ville forresten like gjerne hatt bokhaugen uten ansikt - med ansiktet syns jeg idéen kan gå litt vel mye i overtydelig retning. Softingen av bøkene gjør dem litt anonyme, og det er bra.

MVH CA
Thorfinn B.
Tøff illustrasjon av lesehest. Hendene tiltrekker seg litt for mye oppmerksomhet, men effekten og gjennomførelsen forøvrig er det klasse over.
Nils B.
Også her hos meg faller ideen inn i rekken av den ypperlige typen. Et bra bilde som du sikkert kan utvikkle videre med opptil flere gode varianter. Kontrastene i bildet er tiltalende, men også jeg reagerer noe på softingen av bøkene.
mvh Nils
Erlend M.
Takker. Originaltitlene på bøkene er alle fjernet eller tilslørt, og i 7-8 tilfeller har jeg laget noen fiktive titler. Disse synes jo ikke på dette bildet, heller ikke viktig, men er en detalj for de spesielt interesserte :) Kanskje jeg legger ut noen close-ups senere.
Kristoffer L.
Ideen er god, og jeg kan se at det ligger mye arbeid bak bildet.

Med et slikt bilde er det essensielle spørsmålet hva det er en vil formidle, og hvordan bildet gjør denne jobben. Jeg sliter litt med å få tittelen og innholdet til å passe i hop. Er det vekten av en tanke som tynger denne mannen, eller vekten av boklig lærdom? Er dette et portrett av en mann som synes han har lest - og lært - nok, og som nå føler seg knuget under vekten av bøkene?

Jeg vil langt på vei si meg enig med CA. Bildet er godt laget, men virker også på meg overtydelig presentert. Med eller uten ansikt er jeg ikke helt sikker på. Kanskje en vekt i stedet for et ansikt? En annen tittel?

Teknisk har jeg inntrykk av at belysningen av bok-stabelen ikke stemmer overens med belysningen av ansiktet. Dessuten kan det virke som om perspektivet på bøkene er et annet (og skyldes en kortere brennvidde) enn perspektiv og kamerastandpunkt mot ansiktet skulle tilsi. Dette gir meg en følelse av at stabelen ligger og 'sklir', og ikke stemmer overens med resten. Men kanskje var det slik du ønsket det skulle være?

På skjermen min virker bildet grått og ganske kontrastløst. Her må jeg ta forbehold om skjermen. Jeg stusser imidlertid litt over at du har valgt å gi bildet et gammelt utseende, med sprekker osv.

Dette ble noen kritiske merknader, men jeg kan ikke unngå å se at det ligger mye bra håndverk her. Ideen her tror jeg altså at du kan utvikle til et enda bedre bilde.

- Kristoffer

Trond H.
Tynger vekten av boklig lærdom på et sinn? velger heller å tro at dette er en visualisering av den tyngende tanke, som kan inneholde mer enn mangfoldige bøker.

Teknisk meget bra, du fjerner deg langt nok vekk fra konvensjonell tankegang om utseendet til et fotografi til at en slik tanke som du presenterer faktisk kan funke.

Så, meget bra, sjølv om det kanskje blir litt overtydelig når tanken bak bildet (i det minste min tolkning av den) har fått satt seg.

MVH TH
Avsluttet .
'Been there, done that''.
Lest mang ei bok med mykje kloke ord, men det er ikkje alltid den kunnskapen som der står skrevet passar med egne tankar og idear. Frustasjonen velter over en, kunnskapen som man prøver å tilegne seg legg seg som ei kvilelaust pressande kaos hodet.

Biletet formidlar dette til meg klart og konsist.

Ser ein på den tekniske utføringa likar eg ikkje at det som ser ut som støv og måseskit ligger klint utover ei glassrute foran bøkene og personen.
Ville foretrekkt støv direkte på bøkene istaden for.
Men du har kanskje ei meining med det? At ein ikkje ser klart? I så tilfelle synest eg ikkje det fungerer heilt.
Og så ville eg tona ned personen ganske mykje. Synest personleg at det er bøkene som bør komme mest fram.

Men uansett synest eg dette biletet er veldig veldig bra!

André M.
Gjennomarbeidet. Og en belysning/setting som er DIN stil. Beundringsverdig, det (sier han som er hundre år eldre og ikke har utviklet egen stil ennå ;-). Jeg har sans for detaljer, og ville likt å se dette i en svær fil så jeg kunne studert titlene.

Jeg synes hendene gjør seg bra i bildet (rent grafisk/komposisjonsmessig), men kunne nok tenkt meg at de ikke var fullt så belyst, og at ansiktet hadde vært mer belsyst.

Ser også at det er noe med perspektivet på bøkene vs. portrettet, men DET er ikke forstyrrende. At du i det hele tatt velger å gi bildet en tittel er forstyrrende (og en sterk undervurdering av betrakteren ;-).

Likandes bilde, som kan bli enda bedre med selektiv belysning og tittelfjerning.
André M.
ps: Tittelfjerning (på bildet, IKKE på bøkene - men det forsto du kanskje, eller undervurderte JEG deg, nå...)
Inger-Lise S.
Kreativt motiv! Her er visst mer enn èn tanke;) At bildet ikke er helt skarpt,gjør seg virkelig her. Må jo bli litt uklart/soft med SÅ mange tanker PÅ hodet samtidig:) Godt laget dette.

Mvh Inger-Lise
Erlend M.
KL: Tusen takk for din lange og interessante kommentar. Alltid hyggelig å lese når folk har tatt seg skikkelig tid :) Perspektivet er tilsiktet, og jeg synes det gjør det surrealistisk (slik jeg liker). Bokstabelen er satt sammen av flere bilder, og det er ganske tydelig at denne hadde falt fra hverandre i alle retninger underlagt vanlige fysiske lover. Takker likevel for dine synspunkter.

AM: Jeg tror ikke jeg vil ha ansiktet mer belyst, men vurderer å dempe hendene. Tittelen har du muligens rett i, at den er overtydelig (det er vel kanskje bildet også hehe). Så kanskje du hjelper meg med en mer subtil tittel ;)

Takker dere andre som har kommentert også.
Arne S.
Imponerende jobb. Pluss også for ide og kreativitet. Bokstabelen er et fascinerende skue i seg selv. Jeg synes kommentarene ellers er balanserende og bra og stemmer godt med mine oppfatninger. Nesten blink, men bittelitt anstrengt.

Forslag til tittlel:

'Bedre med en bok på nattbordet enn ti på taket'.

:)
Jon-Petter T.
Lekent og kreativt, og ikke minst veldig bra gjennomført både teknisk og motivmessig!
Det er noe barytt aktig gammelt over strukturen i bildeflaten som jeg liker forbannet godt i bildene dine.
Morro å se at ideen som ligger i bildets tekst har latt seg gjenskape i bildet på en så bra måte.
Bra jobb!

MVH
J-P
Erlend M.
:) Har lagt ut noen close-ups på min hjemmeside: http://erlendmork.com/gallery/weightofathought.shtml Noen av boktitlene er synlige her.
K. H. R.

83-mod: sikkert

Geni: Hahahahaha.

Aggressiv: ??

one trick pony: definitivt


du er foto.no svar på yngwie malmsten.

Erlend M.
.. Hei Dan. Du vet jeg alltid setter pris på deg og din sakelighet.
Tarjei Ekenes K.
flott illustrasjon

godt komponert
og flotte detaljer

:-D ! sånn tar jei av !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu