Korny....
Tok dette bildet i kornåkeren... (Bygg) Har ikke macro-objektiv, men forsøker likevel å ta den type bilder når muligheten byr seg. Man bruker det man har, ikke sant? ;)
Utstyr
  • Canon 20D
  • 50mm f1,4 USM
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetIso 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Steinulf L.
Fin komp og velplassert fokuspunkt.
Geir B.

''Macroens verden'' er spennende - selv bruker jeg samme objektiv som deg
pluss en mellomring ( 25 mm ) = en fantastisk ''macro-kombinasjon'' > anbefales ...

mvh
geir
Heidi Anita R.
Liker både tittel og bilde!
Inga Lill L.
Takk for kommentarer! :) Geir Brekke: Har hørt om mellomringer, men vet ikke helt hva de gjør.... Forstørrer de? eller blir nærgrensa mindre? Sammenlignet med en f.eks 1,4x konverterer...hva er forskjellen? Og blir det noe kavlitetstap på bildene? Ble ganske nysgerrig nå ;)

Hilsen
Inga Lill
Ann F.
Ja, man bruker det man har.
Hvis man i tillegg fjerne slike skrå strå som løper over skrått og kryss bakgrunnen som her, kan det bli riktig bra, selv uten makroobjektiv.
Mellomringerer en grei og forholdsvis rimelig start på nærfoto. De selges ofte i sett i tre ulike tykkelser og kan brukes enkeltvis eller samlet to eller alle tre. Jo større (samlet) tykkelse du bruker på mellomringene, jo støre forstørrelse. Nærmere fokusering. Og grunnere skarphetsplan. Og stativ trenger du uansett.
Det er greit å starte med uten at det koster skjorta. Det er rett og slett ringer uten glass i.
Brukes fint med din 50 mm.
Må kjøpes slik at de er tilpasset ditt kamerasystem, spør der du kjøpte kameraet.
En konverter øker brennvidden, på en måte øker også den forstørrelsen. Mellomringer forminsker fokusavstanden og øker forstørrelsen også. Det er også ganske fleksible i bruk hvis du kjøper et helt sett, siden du kan bruke, 1, 2 eller tre og justere fokusavstand og forstørrelse på den måten.
Mvh Ann
Inga Lill L.
Ann Forberg: Tusen takk for nyttg informasjon!!! Nå ble jeg litt klokere ;) Har vurdert å kjøpe macroobjektiv, men har ikke råd til det nå... derfor er det spennende å høre om billigere alternativer. Igjen takk :)

Hilsen
Inga Lill
Ann F.
Jeg glemte å si, men antagelig vet du det allerede -
:-o
Mellomringer skrus på mellom kamerahuset og objektivet.
De kan også brukes med objektiver hvor du kan endre brennvidden (zoom-objektiver), men hvis du endrer brennvidden ved å bruke zoom-funksjonen etter at du har satt på mellomringene vil du oppdage at fokuseringsavstanden endrer seg drastisk og det hele blir trælete.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu