Boscoe
Kumi, Uganda, 2001. Han var flink på skolen, og ville bli president når han blir stor. Så døde foreldrene av AIDS, og bestemoren har ikke råd til å la ham gå på skole. Nå er Boscoe barnearbeider.
Mer enn 13 millioner barn i Afrika har blitt foreldreløse som følge av AIDS-katastrofen.
Utstyr
  • Canon EOS-1v
  • Canon EF 2,8/28-70 L
  • Brennvidde70mm
  • Blender-
  • FilmtypeIlford XP2
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMorten Hvaal - Orphan Voices
  • Lastet opp
  • Visninger444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_17006} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Hege Helen R.

Nok et fantastisk bilde til en gripende historie,
¨Hilsen Hege
Haiman A.

Gripende historie. Bilde er for mørkt. Bakgrunnen er altfor klar og sterk. Gutten forsvinner som om han hadde på seg kamuflasje uniform.

::Haiman::
Lise B.

HA: Hvordan vet du hvor mørkt dette skal være? Og mener du at bakgrunnen burde ha forsvunnet i en billig telelinse-effekt?
Haiman A.

Lise Braathen: Nå får du fe¤% i helv%&/( gi deg*!!! Skjerp deg! Get a life!
Slutt med sånne kverulerende meldinger!
Jeg skal fortelle deg hvordan JEG vet hvor mørkt dette bildet er. Bilde er mørkt fordi JEG synes bildet er for mørkt! For MIN smak er dette bildet for mørkt! Dette bildet kunne godt ha vært litt lysere for MINE øyne! Hadde JEG tatt dette bildet, ville JEG hatt det mye lysere!
Hva snakker du om egentlig når du snakker om ''dårlig telelinse''? Hvem har snakket om det?
Get a life!
Den dagen JEG begynner å snakke for DEG og DINE vegne, kan du godt komme med komenterer til mine komentarer! Ikke før det!
Du kan godt si deg enig og eller uenig med det jeg sier. That's it!
Ikke prøv å virke klok. Ikke prøv så jæ¤%& hardt!

<B>::Haiman::
Thore A.

Hvis man synes dette bildet er for mørkt og at gutten forsvinner i bakgunnen bør man - etter min mening - enten skaffe seg briller eller justre skjermen sin.
Bildet har - slik jeg ser det - en perfekt toneskala, men mesteparten av bildet ligger i de mørkere deler av toneskalaen. Gutten er jo mørkhudet, omgivelsene trolig grønne, og skjorta mørk. Da får man mørke partier i bildet.
Jeg synes bildet er veldig bra som det er. Selv uten billedeteksten ser man at gutten jobber, ser sliten ut, og at det nedslåtte blikket viser at han gjerne skulle gjort noe annet enn det han gjør.
Og Haiman - hvis du ikke skjønner hva som menes med en billig telelinse-effekt - så er det nettopp det man bruker for å unngå at bakgrunnen skal bli for klar og sterk (noe jeg personlig ikke synes skjemmer dette bildet).
Lise B.

TA: Pass deg ellers tror folk kanskje at du er eniig med meg...
HA: ...
Toini B.

Bra bilde!!

LB: Jeg vil ikke blande meg inn i ''diskusjonen'' deres , men vil påpeke en ting: Jeg synes du virker litt sinna?? Måten du formulerer deg på kunne kanskje vært annerledes??

Mvh :-)

[toini]
Avsluttet .

Bildet er akkurat slik det skal være. Hverken for lyst eller mørkt. Og som tidligere nevnt så ligger det meste av bildet i den mørkere delen av toneskalaen. Gutten er mørk, bakgrunnen lys.
Magnus Knutsen B.

Må si meg enig med Haiman. Bildet blir for mørkt og grått.

Sånn rent bortsett fra den gripende historien blir bildet for tamt og kjedelig.
Dag T.

Rent visuelt så likte jeg gråtonene og stemningen, men bildet blir som en ettertenksom pause i alle de sterke blikkene...
morten h.

takk for kommentarer. rent bortsett fra personlig smak og behag er det mye som tyder på at det er mange her som justerer monitorene sine selv..
det er ikke noe mål i seg selv å gjøre et slikt bilde ''spennende'' å se på. dette er ikke underholdning. dette er en del av et forsøk på å fortelle, ikke forvrenge, en historie. derfor bruken av en moderat brennvidde og blenderåpning.
Sophie S.

Til dere som vil gjøre noe, og er interesserte i hva vi holder på med: Det er åpent møte hos media19 tirsdag 23. klokken 1700 i lokalene til Rabalder Mediecompagni, Waldemar Thranes gate 75, (inngang fra Darres gate), Oslo. Alle er velkommen!
Sophie S.

Hei! Nå er ENDELIG www.hvaal.com oppe igjen. Det betyr at boken kan bestilles fra siten, eller fra bok@hvaal.com . Dessuten ligger den nå på online salg hos www.tronsmo.no . Husk at pengene går til en god sak!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu